PictPict

טוגני חצילים עם דבש ושומשום

 
Pict1
צילום: אביגדור
מצרכים
ל-8 מנות:
• 2 חצילים בינוניים
• 6 כוסות מים
• ¼3 כפיות מלח
• מעט פלפל לבן גרוס
• 2/3 כוס קמח
• 1 כפית אבקת אפייה
• 1 כוס חלב
• 2 ביצים טרופות
• שמן לטיגון
• 3 כפות זרעוני שומשום
• 1/4 כוס דבש – אפשר לדלל במעט מים ואז יותר קל לפזר הדבש על החצילים
• אפשרות: 2 כפות נענע, קצוצה דק

הכנה
1. מקלפים את החצילים ופורסים בעובי 1/2 ס"מ.
2. מערבבים בקערה חצילים, מים ו-3 כפיות מהמלח. מניחים מעל צלחת עם משקולת, כדי שהחצילים יהיו מכוסים במים, ומשרים 30 דקות. מסננים ומייבשים את הפרוסות במגבות נייר.
3. בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה, 1/4 כפית מלח ופלפל לבן גרוס. מוסיפים בהדרגה את החלב והביצים, תוך ערבוב, עד קבלת בלילה אחידה. אם נותרו גושים אפשר להעביר את הבלילה דרך מסננת.
4. מחממים שמן בעומק של כ-2 ס"מ במחבת על להבה בינונית. חותכים את הפרוסות לקוביות, טובלים את החצילים בבלילת הקמח ומטגנים עד שהצד התחתון מזהיב. הופכים ומזהיבים את הצד השני. מוציאים לנייר סופג. חוזרים על הפעולה בסבבים עד תום הפרוסות.
5. קולים את השומשום במחבת קטנה על להבה בינונית ללא שמן, עד הזהבה. מערבבים מדי פעם.

הגשה
מסדרים את החצילים בצלחת הגשה.
מזליפים מעל את הדבש המדולל ומפזרים שומשום.
בעונה, כשבגינה עלי הנענע יפים - אפשר לקצוץ מעט מהם ולפזר מעל.

כדי שיהיה נוח לקחת מהצלחת - מומלץ לתקוע קיסם בכל פרוסת חציל.


Arrow      גרסת הדפסה  Print     לכל המתכונים של פאוזה