PictPict

ריבת תפוזים סיניים
 
מצרכים
1 ק"ג תפוזים סיניים
1 ק"ג סוכר
1/2 כוס מים
מיץ מלימון שלם.

הכנה
הכנה מוקדמת:
בעזרת סכין חד עושים חריץ עמוק לאורך התפוז.
שמים את התפוזים בסיר עם מים, מביאים לרתיחה, נותנים למים לרתוח 3 דקות ומסננים.
משרים את התפוזים במים קרים לכמה דקות, עד שהמים מתחממים. שופכים את המים המצוננים וחוזרים על התהליך 3-4 פעמים.

בישול הריבה:
• שמים בסיר את התפוזים שעברו טיפול מוקדם,ואת שאר החומרים בכמויות הנ"ל (סוכר, מים, מיץ לימון).
• מבשלים על אש נמוכה, עד שהסוכר נמס לגמרי.
• מביאים לרתיחה ונותנים לזה להתבשל ברתיחה במשך דקה אחת.
• מורידים את האש, שהריבה תבעבע קלות ומבשלים כשעה – שעה ורבע, עד שהפרי כולו שקוף.
• מעבירים מיד לצנצנת נקייה ויבשה.


Arrow      גרסת הדפסה  Print     לכל המתכונים של פאוזה