PictPict

פירות קיץ משופדים על קנה סוכר בחומץ מנגו
מתכון שהכנתי לכתבה של חברי אורי מאיר צ'יזיק.
ובין היתר הוא כתב:
לא רחוק מיגאל חן שוכנת אחוזת פאוזה, גם היא בשאר ישוב, ועל הגינה המקומית המיוחדת שלהם נכתוב בפעם אחרת. הפעם לקחנו אל השף של פאוזה, אביגדור רותם, את הפירות של יגאל כדי לראות מה אפשר להכין איתם. אביגדור הכין לנו שיפוד שזיפים על מקל של קנה סוכר מתובל בחומץ מנגו, אפשר, למי שמוותר על חומץ מנגו, להשתמש חומץ בלסמי.

קנה הסוכר, הצמח ממנו מכינים את הסוכר הלבן והמזיק, הוא עשב גבוה שהגיע גם הוא מאיזורים טרופיים. גם קנה הסוכר גדל כאן בקלות רבה ואפשר לגדלו בכל גינה, אם נותנים לו הרבה מים בתקופת ההשתרשות. אמנם הסוכר המעובד שקונים בחנות הוא אחד המוצרים המזיקים ביותר במזון שלנו, אבל קנה הסוכר לכשעצמו, בצורתו הטבעית, לא מזיק ואף מזין כשצורכים אותו במידה. אפשר לאכול אותו טרי אחרי שמקלפים את הקליפה הירוקה הקשה (משימה לא פשוטה) - למצוץ וללעוס את הענף. כמו הליצ'י, גם קנה הסוכר הגיע אלינו מן האזורים הטרופיים, אבל הוא הגיע כבר מזמן - בתקופת האימפריה הערבית גידלו את הקנה בארץ לצרכי יצוא לאירופה, ששילמה את משקלו של המיץ המזוקק של קנה הסוכר (מולסה), בזהב.
 
Pict1
אסף רונן
Pict2
אסף רונן
מצרכים
שזיף גדול
קנה סוכר
חומץ מנגו

הכנה
מנקים את קנה הסוכר וחותכים למקלות
פורסים שזיף ומשפדים
מתבלים בחומץ מנגו

הגשה
ניתן לקשט בעלי נענע


Arrow      גרסת הדפסה  Print     לכל המתכונים של פאוזה