PictPict

כבד גדי עם תאנים
מתכון שהכנתי לכתבה של חברי אורי מאיר צ'יזיק.
והוא כתב בין היתר:
הגעתי לשאר-ישוב ביום אביבי לשיחה על סלואו פוד ולבישול משותף של אוכל מקומי. אביגדור מאוד מעריך מוצרים מקומיים איכותיים, הוא תמיד מחפש רכיבים חדשים ומעניינים לסעודות משהוא מכין בכל סוף שבוע. אביגדור הגיע לסלואו פוד במקרה בעקבות כתבה בעיתון, הוא מספר שאליו מדברים בעיקר העקרונות של האיטיות והחיים בקהילה. לאט-לאט גם אני מגלה שהקשרים והחיבורים בין אוכל וקהילה הם השיעורים החשובים ביותר שאני מקבל מהשנה המקומית שלי.

כשהגעתי אליו הוא הכין לי סלק מבושל עם גבינה צלויה מקומית וכבד של גדי עם תאנים ויין מצומצם, לא לפני שהוא לקח אותי לסיור בגינת הירק שלו וקטפנו מכל טוב.
 
Pict1
אסף רונן
מצרכים
2 כפות שמן זית
5 תאנים טריות
1/2 פלפל חריף פרוס דק
קורט מלח
150 גרם כבד גדי
2 כפות יין אדום, שצומצם במחבת או סיר למחצית מנ סירופ
צרור קטן של עשב לימון (למון גראס) ותימין

הכנה
חוצים את התאנים וצולים אותם עם מעט שמן, מלח גס במחבת.
מוציאים את התאנים ומכניסים למחבת פלפל חריף קצוץ דק. מוסיפים את כבד הגדי ומתבלים בעוד קורט מלח. ממשיכים לצלות את כבד הגדי למידת הצלייה הרצויה.

הגשה
מניחים על צלחת את התאנים, הכבד, ועשבי התיבול ומזליפים מעל את היין המצומצם.


Arrow      גרסת הדפסה  Print     לכל המתכונים של פאוזה