PictPict

סלק מבושל עם גבינה צלויה מקומית
מתכון שעשיתי לכתבה של חברי אורי מאיר צ'יזיק.
והוא כתב בין היתר:
אני וסלואו פוד
כהיסטוריון של תזונה, אני חבר בתנועה האקדמית של הארגון מזה זמן-מה, אבל אחרי שהכרתי את אביגדור ועינת רותם, מאחוזת פאוזה הגלילית, הייתי חייב להצטרף גם לסניף הקולינרי הפעיל ביותר של סלואופוד בארץ - סלואופוד גליל עליון.

אביגדור ועינת משאר-ישוב הם הנציגים הפעילים ביותר של סלואופוד בארץ, הם מארגנים שיחות, מפגשים, הרצאות בנושאי תזונה ואוכל. גם האחוזה הקטנה שיש להם במושב שאר ישוב מתנהלת לה כך- באיטיות עם המון אוכל מקומי איכותי. אביגדור הוא אחד האנשים הראשונים שהמריצו אותי בהתלהבות יתרה לשנה המקומית שלי, וכשאני בא אליו תמיד אפשר לתור את הגינה הגדולה שלו ולצאת עם כמות של ירקות שתשביע גדוד של נופשים רעבים.
 
Pict1
אסף רונן
מצרכים

2 סלקים יפים
200 גרם גבינת כבשים מיושנת מקומית
2 כפות חומץ מנגו

הכנה

מבשלים את הסלקים עד שהם רכים, מקלפים אותם ופורסים לפרוסות.
פורסים את הגבינה לפרוסות וצולים מעט במחבת.

הגשה
מסדרים על צלחת את פרוסות הסלק והגבינה לסירוגין. מתבלים בחומץ מנגו (אם אין לכם חומץ מנגו אפשר להשתמש גם בחומץ אחר). אפשר לקשט עם אספרגוס חלוט.


Arrow      גרסת הדפסה  Print     לכל המתכונים של פאוזה