PictPict

חציל ממולא בשרים וגבינות ברוטב שזיפים
זוהי אולי המנה הותיקה והפופולארית ביותר של פאוזה. תחילתה במתכון של גדעון מלפני עשרים שנה. המתכון עבר אדפטציה של אביגדור. עם הקמת פאוזה ובניית התפריטים הראשונים אמרה דורית מינצר: למה שלא תגישו את המנות שהאורחים שלכם בבית אהבו מכל? וכך היה.
בהמשך, המנה הפכה להדגמה של שימוש עונתי בתוצרת שלנו. הרטבים בנויים על פירות משומרים מהגן ומתחלפים לפי מלאי הריבות והעונות. החצילים גם הם מהגן ולכן המנה מוגשת בעיקר בקיץ כשיש לנו מלאי גדול מגידול עצמי. העגבנייה הכבושה.. נו אתם כבר מבינים. ענף הרוזמרין לקישוט זה הכי פשוט. בתיאבון!
 
Pict1
צילם: אלכס סבירסקי
מצרכים
פרוסות חציל בעובי ס"מ (כפול ממספר הסועדים)
קמח
מלח, פלפל שחור גרוס
שמן לטיגון
עגבניות כבושות (חצי עגבנייה לכל מנה)
מעט גבינה צהובה מגוררת דק
ענף רוזמרין קטן לקישוט כל מנה.

לתערובת הבשרים:
בשר בקר טחון עבה עם 5\\% שומן כבש כ 200 גר. למנה.
פרורי לחם
2 בצלים בינוניים
חופן צנוברים
פטרוזיליה
4 שיני שום גדולות
יין מתוק

לתערובת הגבינות:
גבינה מלוחה (למשל פטה)
מעט גבינה צהובה
מעט גבינת עיזים
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שמן זית
4 כפות סלט חצילים עם מיונז


לרוטב:
ריבת פירות דלילה
פלפל אדום חריף גרוס
קצת מלח
יין אדום מתוק

הכנה
הכנת תערובת הבשרים:
לטחון את הבשר במטחנה גסה.
לטגן במחבת פרוסות בצל דקות ולהוסיף להם את היין.
להוסיף את הבשר, השום החתוך, פירורי הלחם, הצנוברים, המלח והפלפל הטחון.
לטגן כמה דקות תוך הפרדה מתמדת של גושי הבשר בכף עץ.
להוסיף את הפטרוזיליה החתוכה. לתקן תיבול בהתאם לצורך.
לצנן את התערובת.

הכנת תערובת הגבינות:
לערבב בקערה את כל החומרים. סה"כ כמות התערובת צריכה להספיק לכף גדושה לכל מנה.

הכנת החצילים:
פורסים את החצילים לפרוסות בעובי ס"מ.
שוטפים במים כל פרוסה.
מכינים בכלי קמח עם מלח ופלפל. מקמחים כל פרוסה.
מטגנים במחבת עם שמן רותח את פרוסות החציל, כך שיהיו שזופות היטב.
מוציאים לתבנית.

הכנת הרוטב:
לבשל את הריבה עם היין וכמות גדולה של פלפל אדום חריף גרוס.
לתבל במלח .

בניית המנה:
מסדרים בתבנית את פרוסות החצילים, כמספר המנות.
על כל חציל, מניחים מנה של בשר. לוקחים חופן מתערובת הבשרים, מעבדים אותו לעיגול ומשטחים על החציל, כך שימלא את כל שטח הפנים של החציל, בעובי 1.5-2 ס"מ.
על הבשר, מפזרים כף גדושה מתערובת הגבינות.
על הגבינות מניחים עוד פרוסת חציל מטוגן.
על החציל שמים חצי עגבנייה כבושה.
על העגבנייה מפזרים מעט גבינה צהובה מגוררת דק.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל 160 מעלות ל – 20 דקות, עד שהגבינה הצהובה מעט משחימה.

הגשה
מוציאים מהתנור, מעבירים כל מנה לצלחת הגשה, שופכים כף רוטב לצידה. אפשר לקשט בענף רוזמרין.


Arrow      גרסת הדפסה  Print     לכל המתכונים של פאוזה