PictPict

פוקאע אלעסל
משקה דבש מותסס מספרי בישול ערביים משנת 740 לספירה.
המשקה שימש כפותח תאבון בתחילת ארוחה גדולה.
המתיקות והנוזל קלים לעיכול ומכינים את המערכת לקראת המשימות המאתגרות יותר של המנות העיקריות...

המתכון עבר התאמה במטבח של אביגדור והמשקה הוגש בסעודות יום ההולדת השישי של פאוזה, בסתיו 2010.
אוצר התפריטים: אורי מאיר-צ'יזיק.
 
Pict1
צילום: אדוארד ציגנבורד
מצרכים
ל - 6 מנות בערך:
1 כוס דבש
4 כוסות מים חמים
1 מקל קינמון
6 פרחי ציפורן
1 רימון גדול

הכנה
1. לפרק את הרימון לגרגיריו. לתת מעיכה קלה לגרגירים
ולהשאיר בכלי סגור ליומיים שלושה, לצורך תסיסה. (לא
במקרר).
2. להמיס את הדבש במים.
3. להוסיף קינמון וציפורן.
4. להביא לרתיחה.
5. לצנן.
6. לסחוט את מיץ הרימון מהגרגרים התוססים, בעזרת
מסננת דקה. להוסיף לנוזל הדבש המצונן.
7. לשים במקרר ליומיים.
8. לפני הגשה – להוסיף ערק לפי הטעם.




Arrow      גרסת הדפסה  Print     לכל המתכונים של פאוזה