PictPict

שוק טלה בעשבי תיבול ורוטב מישמש וג'ינג'ר





 
Pict1

מצרכים
שוק טלה צעיר כ 3.5 קילו, שלם עם עצם.
5 שיני שום גדולות, קלופות
4 כפות דבש
רבע כוס מלח גס
פלפל שחור גרוס
רוזמרין ותימין טרי
תמצית עשן (לא חובה)

לרוטב
ריבת משמשים תוצרת בית (עדיף)
כוס יין לבן חצי יבש
4 שורשי ג'ינג'ר
פלפל צ'ילי אדום חריף גרוס
מלח

הכנה
חותכים את שיני השום לחצאים לאורך. מחדירים אותן בעזרת סכין לתוך הבשר. מעסים את הבשר עם הדבש. מניחים בתבנית, (מומלץ לכסות את התבנית בנייר אלומיניום, כדי להקל על הניקיון אחר כך).
זורים את המלח הגס והפלפל ומפזרים את עלי עשבי התיבול על הבשר
מזליפים על הכל כמה טיפות של תמצית עשן.

מכניסים לתנור בטמפרטורה של 100 - 120 מעלות למשך שלוש-ארבע שעות ואז מעלים את הטמפרטורה ל 220 מעלות למשך עשרים דקות אחרונות.

הכנת הרוטב:
בסיר, על אש נמוכה, מחממים את הריבה ומוסיפים את היין
מרסקים את הג'ינג'ר על פומפייה דקה ומוסיפים לסיר.
מוסיפים 2 כפות צ'ילי.
מלח לפי הטעם.




הגשה
מעבירים לצלחת הגשה גדולה, שופכים את הנוזל מהתבנית - על הבשר.
עוטפים את קצה העצם בחתיכת נייר אלומיניום .
להגשה – הרוטב צריך להיות חם, אך לא רותח.


Arrow      גרסת הדפסה  Print     לכל המתכונים של פאוזה