PictPict

תפוח עץ ממולא בשר
 
מצרכים
תפוחים ירוקים
250 גר. בשר טלה
250 גר. בשר בקר שמן
פרורי לחם
2בצלים בינוניים
צנוברים
פטרוזיליה
4 שיני שום גדולות
יין מתוק
גבינה מלוחה (למשל פטה)
פרוסת בייקון דקה לכל תפוח
פלפל, מלח,

לרוטב
תוכן של התפוחים
סוכר, מלח
לימון
רוזמרין
פלפל אדום חריף גרוס
קצת מלח
כוסית קוניאק


הכנה
הכנה:
לטחון את הבשר במטחנה גסה.
לטגן במחבת פרוסות בצל דקות ולהוסיף להם את היין.
להוסיף את הבשר, השום החתוך, פירורי הלחם, הצנוברים, המלח והפלפל הטחון.
לטגן כמה דקות תוך הפרדה מתמדת של גושי הבשר בכף עץ.
להוסיף את הפטרוזיליה החתוכה. לתקן תיבול בהתאם לצורך.
לצנן את התערובת.

בינתיים:
לחתוך לתפוחים את הכיפה ולרוקן אותם בזהירות בלי לפצוע.
למלא את התפוחים בתערובת הבשר ולהדק.
לחתוך את הגבינה המלוחה לקוביות, להכניס קובייה לחור בתערובת הבשר שנעשה באצבע בכל תפוח.
לסגור את התערובת מעל הגבינה ולכסות כל תפוח בכיפה שלו.

לשמן תבנית זכוכית ולהכניס לתנור ב 180 מעלות ל 20 דקות.
להניח על כל תפוח פרוסת בייקון ולהחזיר לתנור לעוד 5-10 דקות.

הכנת הרוטב:
להוציא את הגרעינים מהתוכן של התפוחים.
להכין ריבה מהתפוחים, סוכר, מעט מים, מיץ לימון, רוזמרין וכמות גדולה של פלפל אדום חריף גרוס.
לתבל במלח וקוניאק.


הגשה
לשפוך שתי כפות רוטב על כל תפוח במהלך ההגשה.


Arrow      גרסת הדפסה  Print     לכל המתכונים של פאוזה