PictPict

קיש בצל ירוק עם רוטב גבינת עיזים



 
מצרכים
3 צרורות של בצל ירוק (כולו) או כרישה (בעיקר החלקים הלבנים שלה)

לבצק:
150 גרם קמח מצה (כן, כן, המתכון כשר לפסח...)
100 גרם חמאה מומסת/רכה
1 ביצה
מלח, פלפל גרוס
3-4 כפות מים קרים

לבלילה:
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה
3 ביצים
אגוז מוסקט
גבינה מלוחה חתוכה לקוביות או מפוררת

לרוטב גבינות העיזים:
200 גרם חמאה
מיכל שמנת מתוקה
גבינת עיזים פרומעז
1/2 כוס יין לבן
מיץ לימון
קצת סוכר ומלח
פלפל לבן
שתי כפיות של פלפל מדגסקר
עירית קצוצה


הכנה
לחמם תנור ל 180 מעלות.

להכנת הבצל הירוק או הכרישה:
3 צרורות של בצל ירוק או כרישה – לקצוץ גס
לטגן במחבת עם חמאה, עד שמתרכך אבל לא מזהיב
להעביר לקערה להתקרר מעט.

להכנת הבצק:
לערבב את כל החומרים, ללוש לבצק אחיד.
לשמן תבנית 26, לשטח את הבצק, לשים במקרר לחצי שעה בערך.

להכנת הבלילה:
לערבב את כל החומרים היטב בקערה נפרדת.
מלבד הגבינה המלוחה.

הכנת המאפה:
לשים את הבצל הירוק על הבצק
לפזר גבינה מלוחה מגוררת
לשפוך את הבלילה
לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, כחצי שעה.

להכנת הרוטב:
להמיס 200 גרם חמאה
להוסיף מיכל שמנת מתוקה
לפורר פנימה גבינת עיזים פרומעז.
להוסיף:
1/2 כוס יין לבן
מיץ לימון
קצת סוכר ומלח
פלפל לבן
שתי כפיות של פלפל מדגסקר
עירית קצוצה.
לבשל זמן קצר על אש נמוכה תוך כדי ערבוב.

הגשה
לפרוס את המאפה למשולשים
להניח בצלחת ולשפוך מעל את הרוטב בנדיבות.
אם רוצים להוסיף צבע - אפשר לבשל קלות סלק, לפרוס אותו לפרוסות דקיקות ולשים כשלוש פרוסות בשוליים של כל צלחת בה מגישים את המנה.


Arrow      גרסת הדפסה  Print     לכל המתכונים של פאוזה