PictPict

סלמון בסרקופג מלח עם קציפת ווסבי ואבוקדו


 
מצרכים
להכנת הסלמון:
דג סלמון שלם כ 5 קילו.
4 קילו מלח גס
4 גבעולי רוזמרין טרי
3 חלבונים של ביצה
מים

לקציפה:
שמנת מתוקה להקצפה
4-5 כפיות אבקת ווסאבי
1 אבוקדו גדול
מיץ מ 2 לימונים
מלח

הכנה
הכנת הסלמון:
מערבבים היטב את המלח עם כוס מים והחלבונים
מניחים נייר אפיה על תבנית ועל הנייר שכבה דקה של מלח גס.
שוטפים את הדג במים קרים.
מניחים את הדג על המלח ושמים לו בבטן את גבעולי הרוזמרין.
מכסים את הדג היטב עם כל המלח.
מכניסים לתנור טורבו בטמפרטורה של 200 מעלות ל שעה.
להוציא מהתנור ורצוי לחכות כ 15 דקות לפני ששוברים את המלח.

קציפה:
מקציפים את השמנת
מוסיפים את אבקת הוואסאבי כשהיא מעורבבת בכמה כפיות מים,
את האבוקדו יש למעוך היטב לפני ההוספה (או בפומפיה דקה)
לערבב הכל לקציפה אחידה
להוסיף מיץ לימון ומלח לפי הטעם ולערבב בזהירות, לא להקציף.



Arrow      גרסת הדפסה  Print     לכל המתכונים של פאוזה