PictPict

עוגת יוגורט יוונית







 
מצרכים

250 גרם חמאה, מרוככת
1.5 כוסות סוכר
4 ביצים
300 גרם יוגורט (4.5\% של תנובה, באריזות הגדולות, מצוין)
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
קליפת לימון מגוררת


הכנה

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
2. טורפים בקערה את החמאה והסוכר עד שמתקבלת תערובת אוורירית וחלקה.
3. טורפים פנימה את הביצים, בהדרגה, אחת בכל פעם. טורפים היטב אחרי כל הוספה
4. מערבבים את היוגורט לתערובת החמאה ומנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה. מערבבים היטב, אך לא יותר מידי. מוסיפים קליפת לימון או תפוז מגוררת דק.
5. יוצקים לשתי תבניות אינגליש-קייק משומנות קלות.
6. אופים כחצי שעה, עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש.


הגשה
פורסים את העוגה לאחר שהצטננה לפרוסות די עבות,
אפשר לשפוך על כל פרוסה מעט מהנוזל של ריבת התפוז הסיני שנותר בצנצנת אחרי שאכלו את כל הפרי... החמצמצות והמתיקות של זה וגם זה משתלבות טוב יחד.


Arrow      גרסת הדפסה  Print     לכל המתכונים של פאוזה