logo

SLOW FOOD ואקולוגיה בפאוזה

slow_foodSLOW FOOD הוא ארגון ללא מטרות רווח שהוקם בשנת 1989 מתוך כוונה להביע מחאה כנגד המזון המהיר והחיים המהירים, כדי לפעול נגד היעלמותן של מסורות אוכל מקומיות והתמעטות העניין של האנשים באוכל שהם אוכלים, מניין הוא מגיע, מה טעמו וכיצד בחירת המזון שאנו אוכלים משפיעה על שאר העולם.

כיום חברים בארגון מעל 80,000 איש ברחבי העולם, הפועלים במסגרת של Convivium . זוהי בעצם הצורה הארגונית הבסיסית המביאה לביטוי את הרעיון של התנועה ברמה המקומית. החברים בו מיישמים את ההערכה הרבה שהם רוכשים להנאה ואיכות בחיי היום יום שלהם. כל חבר בארגון יכול להשתתף בפעילות של Convivium בכל מקום בעולם.

כל Convivium מארגן פעילויות ויוזמות הכוללות: מפגשי חברים, שיחות, הרצאות נושאיות, סדנאות טעימה, קורסי בישול, סיורים וביקורים אצל יצרני מזון שונים באזור, תערוכות, ירידים ועוד.

בסתו 2006 הקמנו את ה Convivium של הגליל העליון בפאוזה בשאר ישוב.

ב SLOW FOOD מאמינים כי לכל אחד יש זכות בסיסית להנאה וכתוצאה מכך הוא נושא באחריות להגן על המורשת של האוכל, המסורת והתרבות המאפשרים את ההנאה הזו.

התנועה הזו מסתמכת על התפיסה האקו-גסטרונומית המכירה בקשרים החזקים שבין הצלחת ממנה אנו אוכלים ובין הפלנטה עליה אנו חיים.

 

עקרונות ה SLOW FOOD כיצד הם באים לביטוי בפאוזה?  
האוכל צריך להיות טרי ואיכותי ולכן השאיפה היא למינימום זמן בין הקטיף לבישול ולאכילה. אנו מקפידים על בחירה איכותית גם של המוצרים שאינם גדלים בגינתנו ועל אספקה סדירה וטריה שלהם. pict
יש לאכול פירות וירקות בעונתם התפריט משתנה לפי העונה. pict
רצוי להשתמש במוצר עד תומו אחרי שקילפנו את הלימונים להכנת הלמונצ'לו, אנו משתמשים בפנים הפרי להכנת ריבת לימונים המשמשת בסיס לרטבים שונים שאביגדור רוקח. pict
שימוש במוצרים מקומיים שמן הזית בו אנו משתמשים בפאוזה מגיע ממגדל אורגני המתגורר בישוב. אפילו הסבונים שלנו, המחכים לכם בחדרים, מיוצרים ממים הנלקחים ממקורות הבניאס וצמחי תבלין ומרפא הגדלים לאורכו של הנחל. pict
הארוחה כאירוע חברתי הסעודות בפאוזה, כידוע, הן סביב שולחן אחד גדול, ערוך במפה, מפיות וכלים נאים, כל האורחים יחד איתנו מסבים לסעודה מתמשכת ואיטית, מרובת מנות וטעמים. pict
ייצור המזון צריך להיות כזה שאינו מזהם את הסביבה או פוגע בה גן הירק של פאוזה אינו מרוסס והאדמה מועשרת בקומפוסט שאנו מייצרים בעצמנו משאריות המזון האורגני הנצרך במטבח פאוזה. pict
יצרני האוכל צריכים לקבל תגמול הולם עבור עבודתם זו השרשרת - אנחנו משלמים ליצרנים ואתם לנו... pict
על פי שיטתו של הארגון, האוכלים מן המזון נתפסים כיצרני משנה ולא כצרכנים,
כי בהיותם שותפים לידיעה של תהליך הייצור ובתמיכה שלהם ביצרנים, הם הופכים לשותפים בתהליך הייצור.
אז הנה אתם יודעים... ושותפים, לא? pict

SLOW FOOD הוא רעיון שזקוק לעזרתם של תומכים איכותיים שיכולים להפוך את התנועה האיטית הזו לתנועה בינלאומית, שהשבלול הוא הסמל שלה.

אנחנו בפאוזה הצטרפנו. אתם מוזמנים.

 

slow_food

פאוזה והסביבה:

החל משנת 2007, אנחנו בפאוזה, מיישמים עקרונות ידידותיים לסביבה בניהול העסק שלנו ולפיכך מחזיקים ב"אות התיירן האקולוגי".
ישנן הגדרות רבות למונח "תיירות אקולוגית", אבל בעיקרה היא מתאפיינת במחזור והפרדה של חומרים בלתי מתכלים, שמירה כללית על ניקיון ושקט, חסכון במשאבים טבעיים, עידוד קניית תוצרת מקומית והעסקת מקומיים, שימוש באנרגיה סולארית ובתחבורה ציבורית. או במילים אחרות, התיירות האקולוגית שואפת להקטין את ההשפעות המזיקות על הסביבה, לעודד שימור וחסכון ולהגביר מודעות חברתית ירוקה לסביבה בקרב האורחים.

מאז ומתמיד, ובמיוחד לאחר שהקמנו את "פאוזה", מצאנו את עצמנו יותר ויותר מאמינים ומקיימים את העקרונות הללו.

זו כאמור הייתה גם הסיבה להצטרפותנו לארגון סלוו פוד ולהקמת עמותת "סלוו פוד גליל עליון", כחלק מהפעילות העולמית של הארגון.

ומה עוד?

כפי שתוכלו לראות בחנייה, העמדנו פחים למיון פסולת ואנו דואגים להעבירם למחזור (אתם מוזמנים להשתמש בהם בעת שהותכם בפאוזה),

מאחורי הקלעים, במטבח שלנו, אנו מקפידים למיין את הפסולת האורגנית ולהעבירה לקומפוסטר, שם היא מתפרקת וחוזרת כדשן טבעי אל גן הירק שלנו,

משתדלים להשתמש בחומרי ניקוי ידידותיים לסביבה,

מרבים להשתמש בתוצרת מקומית (במידת האפשר – מקומית מהגן של פאוזה, ואם לא – אז מהשכנים...),

אנחנו מעסיקים מקומיים (ויעידו על כך הסטודנטיות ממכללת תל-חי),

נוקטים בפעולות שונות לצמצום צריכת האנרגיה (נורות חסכוניות, שעוני שבת, מערכת השקיה ממוחשבת)

המצעים, המגבות, החלוקים ונעלי המגבת עוברים כביסה בין אירוח לאירוח, במכבסה המשתמשת אף היא בחומרים ידידותיים לסביבה. (במידה ותרצו להחליף המגבות בחדרכם במהלך שהותכם, אנא פנו אלינו).


נשמח לקבל מכם משוב על מצב החדר והצעות נוספות לשיפור השמירה על איכות הסביבה בפאוזה.



פאוזה - פונדק צפוני לאניני הטעם - מושב שאר ישוב 63 ד.נ.ג.ע. 12240

mail@pausa-inn.co.il  טלפון: 6904434 054 פקס: 6904435 04


rect