logo
ארוחות יום הולדת 5 לפאוזה
מוסיקה, יין טוב ואוכל מהאזור ומהעולם.
גם הפעם חגגנו בסדרת האירועים ששילבה בין אוכל, יין ומוסיקה, בנוכחות המרגשת של לקוחותינו החוזרים ושבים...
את החגיגה הראשונה, בשיתוף עם יקב פלטר מעין-זיוון, פתחנו בהופעתו של הסקסופוניסט אלברט בגר בין חביות היין ביקב, אותה ליוו מתאבני פאוזה שהגיעו במשלוח מיוחד אל לקוחותינו הרעבים:
  • קרפ איולי וחידקן מעושן, ברזאולה בקר עם תפוחי עץ מיובשים וג'ינג'ר, טרטלטים עם קציפת צלופחים מעושנים, שזיפים ממולאים בגבינה כחולה, שיני שום כבוש ביין לבן, דבש, צ'ילי ורוזמרין וריבועי פרמזן ממחלבת גדות.
    משם בשיירה, הגיעו האורחים הביתה, לפאוזה, ובין נגינה לנגינה, טיול בגינה, קטיף קיווי עצמאי גם אכלנו:
  • פאייה עם פירות ים ועוף בליווי סוביניון בלאן של פלטר
  • נתח חידקן מאודה על מצע איולי ירוק וסלק קרודו, בליווי טריו של פלטר
  • אוסובוקו עגל עם ירקות שורש ולצידו סלט רימונים ותפוחי עץ ברוטב סילאן ובלסמי, בליווי קברנה-שיראז וקברנה-סוביניון
  • לקינוח טריו גלידות וניל, ווסבי ויין מתוצרת בית, על קיווי מהגינה...
  • לחץ כאן לצפייה בתמונות

    pict
    את החגיגה השנייה, בשיתוף עם יקב שטרן, פצחנו בטעימות של הבלנדים של ג'וני שטרן ואחריהן, לקולות הזמרה של סיגל בורשטיין ונגינתו של יורם בן זוגה, בין הפסקת חשמל אחת לשנייה... אכלנו ושתינו:
  • מתאבני פאוזה:  קרפ איולי וחידקן מעושן, פרושוטו חזיר בר עם תפוחי עץ מיובשים וג'ינג'ר, טרטלטים עם קציפת צלופחים מעושנים, שזיפים ממולאים בגבינה כחולה ועוד.
  • מנה ראשונה: פאייה עם שרימפסים ענקיים בלק טייגר ופירות ים: אינטרפרטציה שלנו למנה המפורסמת. לצורך הנאות החיים שווה להגמיש את העקרונות. במנה זו שילבנו מבחר עשיר של פירות ים מטוגנים קלות ברוטב פפריקה ספרדית מתוקה ומעושנת, יין שירז קברנה, פרוסות של ירקות מהגינה ואורז עגול.
  • מנת ביניים: נתח חידקן מאודה על מצע איולי ירוק וסלק קרודו (גרסא צמחונית עם כרובית) חידקן הוא הדג שממנו לוקחים את הביצים לטובת הקוויאר השחור, יש לו מרקם מיוחד, במתאבנים הוא הוגש מעושן ובמנת הביניים מאודה עם יין לבן, חמאה וקצת טרגון על ממרח שעשוי משמן זית אורגני מהאזור, באגט ופסטו טרי מהבזיליקום של פאוזה. הטעם המתקתק והצבע האדום החזק של פרוסות הסלק משתלב לתוך טעמי הרוטב והעסיסיות האופיינית המיוחדת של החידקן. קנינו שני דגים במשקל 17.5 ק"ג ו 22 ק"ג.
  • מנה עיקרית: אוסובוקו עגל - פרוסה מרשימה מרגל עגל אחורית שהוכנה בתהליך איטי של מעל 8 שעות! הנוזלים של הבשר והירקות מהתבשיל נספגו היטב בגריסי פנינה עם בורגול, והוגשו בליווי ירקות שורש וקמצוץ כרוב חמוץ – מתוק שחידד את הטעם. בצד, סלט עונתי קטן – תפוח עץ ורימון ברוטב בלסמי מצומצם.
  • מנה אחרונה: מבחר גלידות מתוצרת הבית על קיווי ממטע פאוזה.
  • לחץ כאן לצפייה בתמונות

    את החגיגה השלישית, ארוחת בשרים סוערת במיוחד, ליוותה הופעה של להקת לוס חביבוס בשירי פלמנקו ספרדיים אוטנטיים, ולמי שהיה, זכורה לטוב גם האורחת שהצטרפה בהופעת אמנית-אורחת, חלקנו אפילו קמו לרקוד...
  • מתאבני פאוזה: קרפ איולי וחידקן מעושן, פרושוטו חזיר בר עם תפוחי עץ מיובשים וג'ינג'ר, טרטלטים עם קציפת צלופחים מעושנים, שזיפים ממולאים בגבינה כחולה ועוד.
  • מנה ראשונה: עלי גפן איזבלה ממולאים בבשר בסגנון מטבחי דרום רוסיה.
  • מנת ביניים: קרפצ'יו סלק ומנגו עם אגוזים ורוטב פסטו אדום.
  • מנה עיקרית: בופה דינאמי של בשרים: טריו צלעות – כבש, בקר וחזיר, עופות מעושנים, צוואר חזיר, רוסטביף אנטרקוט ועוד...  3 רטבים – איולי, צ'מיצ'ורי, חרדל דיז'ון ענבים. מבחר ירקות העונה קלויים ומאודים. וגם סלט עונתי קטן – תפוח עץ ורימון ברוטב בלסמי מצומצם.
  • מנה אחרונה: מבחר גלידות מתוצרת הבית על קיווי ממטע פאוזה.
  • לחץ כאן לצפייה בתמונות

    pict
    את החגיגה הרביעית ערכנו בשיתוף חברת טומין – ארוחה של טעמים מן העולם ומוסיקה נפלאה שהנעים לנו איתמר ארז והגיטרה שלו.

    הארוחה בושלה על בסיס חומרי גלם מעולים מאירופה, המיובאים ע"י חברת "טומין":

  • מתאבני פאוזה: כדורי חלפנוס, נאצ'וס תפוחי אדמה ברוטב סלסה וורדה, קרפ איולי וחידקן מעושן, פרושוטו חזיר בר עם תפוחי עץ מיובשים וג'ינג'ר, טרטלטים עם קציפת צלופחים מעושנים, שזיפים ממולאים בגבינה כחולה, ועוד.
  • מנה ראשונה: פאייה עם שרימפסים ענקיים בלק טייגר ופירות ים: אינטרפרטציה שלנו למנה המפורסמת. לצורך הנאות החיים שווה להגמיש את העקרונות. במנה זו שילבנו מבחר עשיר של פירות ים מטוגנים קלות ברוטב פפריקה ספרדית מתוקה ומעושנת, יין שירז קברנה, פרוסות של ירקות מהגינה ואורז עגול.
  • מנת ביניים: קונקליוני טריו פרומאג'י עם עשבי תיבול על רוטב פסטו אדום: קונכיית פסטה ענקית ממולאת בשלוש גבינות במרקם עדין עם עשבי תיבול ורוטב פסטו שצבעו האדום בא מהבזיליקום האדום שלנו.
  • מנה עיקרית: גלילות אנטרקוט ממולאות בדואט שעועית (ירוקה וצהובה) על מצע של עגבניות מדרום איטליה בבזיליקום טרי ותפוחי אדמה עם פטריות יער אירופאיות. סלט תפוח עץ ורימון בחומץ שמפניה.
  • מנה אחרונה: מבחר גלידות מתוצרת הבית על מחית ערמונים.
  • pict


    פאוזה - פונדק צפוני לאניני הטעם - מושב שאר ישוב 63 ד.נ.ג.ע. 12240

    mail@pausa-inn.co.il  טלפון: 6904434 054 פקס: 6904435 04


    rect