logo
ארוחות יום הולדת 4 לפאוזה
ארוחות סלוו פוד עם זמר רוסי או נגנית נבל.
נובמבר – דצמבר 2008
בחגיגה הזו, "הזמן עצר מלכת בפאוזה" – ואנחנו הכנסנו את המגוון העשיר של חומרי הגלם המקומיים לתוך קדירות וקערות: בשרים, דגים, ירקות, פירות, שמנים, גבינות, נקניקים, תבלינים, מרקחות, לחמים, עוגות, שיכר ויינות. האירועים התקיימו בימי שבת בצהריים, בחודשים נובמבר-דצמבר. פעמיים בליווי נגינת הנבל של ורוניקה קריימר מכרמיאל ופעמיים בליווי הגיטרה והשירה של וולודיה לייקין מקיבוץ מנרה. pict
אז מה היה לנו בתפריט?
הימים, ימי המסיק. שנת 2008 הייתה מבורכת למגדלי הזיתים בצפון הן בכמות הזיתים והן באיכות השמן שהופק מהם. על כן פתחנו בטעימות של שמן זית מהמסיק האחרון, שהביאו אל שולחננו חברינו ושכנינו – שמן זית סורי של "שיאון" ממשק שנבל-רשף משאר ישוב, שמן זית סורי גידול בעל במורדות החרמון של שמעון טובול מנווה-אטיב, שמן זית אורגני של איציק ארנפלד משאר ישוב, שמן זית אורגני של משה לב מ"בוסתן חיים" וגם שמן הפיקואל מהגינה שלנו... את טעימת השמנים ליוו קוביות לחם מבית היוצר של מסעדת "פוקצ'ה" השכנה והאהובה.
pict
את הארוחה כתמיד, ליוו יינות האזור – הפעם מיקב פלטר ויקב שטרן

עוד השקנו בארוחה את הפרושוטו החדש של אביגדור וגם את הבלנד החדש של קפה פאוזה, שמיוצר במיוחד ובלעדית עבורנו (אספקה טרייה מגיעה לחנות של פאוזה, אפשר לקנות הביתה...).

במנות הראשונות הפגשנו בין שלל הדגים הגדלים באזור (פורל, חידקן והאורח הנורבגי סלמון) בעישון מעודן, לבין שלל ירקות ופירות העונה בטיבול של רטבים איטלקיים קלאסיים.

pict
במנה העיקרית הגשנו קדרת בשרים ונקניקים שונים, שבושלו בישול ארוך ביין ומיצי הדרים והונחו על מצע של אורז לבן וירקות אורגניים מאודים.

לפני הקינוח, פלטת גבינות מחלב בקר ועיזים (יותר מ- 15 סוגים) הוגשה לסועדים, ממחלבות צפוניות מקיבוץ גדות, ראש פינה ועין כמונים, בליווי מעט דבש למעוניינים.

לקינוח מבחר מנות אחרונות מבית היוצר של שכנינו ברמת הגולן – מעוגיית ג'ינג'ר, דרך מאפה גבינה ופרי ועד לפרלינים של דה-קרינה.

לא אובייקטיביים.. אבל היה מדהים!
:)

לחץ כאן לצפייה בתמונות



פאוזה - פונדק צפוני לאניני הטעם - מושב שאר ישוב 63 ד.נ.ג.ע. 12240

mail@pausa-inn.co.il  טלפון: 6904434 054 פקס: 6904435 04


rect